Rotterdam doet weer eens stiekem

Mijn cliënt Pieter Wondergem zit in de bijstand. Hij moet papier prikken, volgens de gemeente een weg naar de arbeidsmarkt, volgens Pieter een zinloze aangelegenheid.

Dat laatste ben ik met hem eens. Pieter durft zijn mond open te doen. Dat vindt de gemeente niet leuk. Pieter kan kritisch zijn. Daar is de gemeente niet van gediend. Wethouder Struijvenberg en tassendrager Maarten Molenbeek (officieel voorlichter) hebben (bijna) hemel en aarde bewogen om journaliste Isabel Baneke van dagblad Trouw, zie foto, van haar plan om Pieter te interviewen af te houden. Dat ging als volgt: om 10.00 uur zou Pieter door Isabel geïnterviewd worden bij SDW, de uitvoerder van het mooie project “Werk Loont”. Om 09.50 uur werd Pieter in een busje afgevoerd naar Ommoord om te gaan prikken. Een duidelijke poging tot obstructie. Pas later kon Pieter door Isabel geïnterviewd worden, maar niet nadat in het kantoor van SDW ondertussen tegen Isabel door geheimhouder Maarten Molenbeek allerlei lelijke dingen over Pieter gezegd waren. Voor de zekerheid liet de gemeente ook nog maar eens twee begeleiders meelopen, normaal geen enkele, maar je weet maar nooit met die brutale uitkeringsgerechtigden.

Wat kost dat nou zo’n project “Werk Loont”? Ik heb een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente. Het antwoord: dat houden we stiekem. Met andere woorden: de gemeente wil het zinloos uitgeven van uw belastingcenten niet verantwoorden. Natuurlijk heb ik een bezwaarschrift ingediend bij de Algemene Bezwaarschriftencommissie. Als ik die zaak niet win, eet ik al mijn dossiers op (nou ja, eentje dan).

Ton Rhijnsburger

 

Foto papierprikkenPapier prikken artikel

1 antwoord
  1. ruud sax
    ruud sax says:

    dit is typisch sociale dienst Rotterdam ,heb al meegemaakt dat gewoon hele a4 enveloppen die bij de balie worden afgegeven met erop belangrijk en de naam van de klantmanager gewoon verdwijnen en niemand weet iets of je uitkering stopzetten en meer dan 6 weken wachten op een afrekening en dan zeggen we houden u op de hoogte dus niet ,klant manager proberen te bereiken vergeet het maar je moet een email sturen en als de persoon in kwestie het belangrijk vind bellen zo niet dan hoor je gewoon niets ,te schandalig voor woorden hoe de sociale dienst Rotterdam met zijn cliënten omgaat ,het is ook niet voor niets dat ze voor de commissie van de 2e kamer moesten verschijnen, en ik zie ook geen verbeteringen aankomen

Reacties zijn gesloten.