Schrikbewind gemeente Rotterdam rondom bijstandsgerechtigden

Er is veel kritiek op de manier waarop de gemeente Rotterdam met haar bijstandsgerechtigden omgaat. Gemeentelijke ombudsman Anne Mieke Zwaneveld heeft heeft hier in een rapport zware kritiek op geuit. Ook de PVDA-fractie in de tweede kamer vindt dat de werkwijze van de gemeente Rotterdam niet door de beugel kan en heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma gevraagd wat zij aan de situatie gaat doen.

Het AD heeft Ton Rhijnsburger om zijn  mening gevraagd. (zie foto)

Hieronder zijn nog een aantal relevante links opgenomen:
Kamervragen over ‘schrikbewind’ re-integratie Rotterdam
Bijstandsgerechtigden voelen zich vernederd door taken
Bijstandsgerechtigden Rotterdam voelen zich vernederd

 

1 antwoord
  1. Chris
    Chris says:

    Nu moet je ook naast je parttimebaan ook papier gaan prikken op de dagen dat je niet werk. Ik heb een 0 uur contract en doe ook vrijwilligerswerk, volgens mijn klantmanager telt de vrijwilligerswerk niet en moet ik ook in de dagen dat ik niet werk papier gaan prikken.
    Ben naar de spreekuur gegaan van advocatenkollectief en volgens de advocaat is het indirecte dwangarbeid, want als ik de contract niet teken om papier te gaan prikken kan ik gekort worden.

    ben toch een beetje teleurgesteld dat ze me hiermee niet konden helpen.

Reacties zijn gesloten.