WOZ van invloed op de huurprijs: dat kan huurverlaging betekenen!

Per 1 oktober 2015 wijzigt het woningwaarderingsstelsel. Het woningwaarderingsstelstel bepaalt de maximale huur voor een sociale huurwoning. De WOZ-waarde van zo’n woning gaat in het nieuwe systeem voor een groot gedeelte de maximale huurprijs bepalen.

Voor nieuwe huurovereenkomsten moet in het geval van een sociale huurwoning de maximale huurprijs vanaf 1 oktober 2015 op deze nieuwe manier worden berekend.

Heeft u een bestaande huurovereenkomst voor een sociale huurwoning, betaalt u een forse huurprijs en is de WOZ-waarde van uw woning relatief laag, dan kunt u in aanmerking komen voor huurverlaging.

Hoe komt u achter de WOZ-waarde van uw huurwoning? U kunt de WOZ-waarde opvragen bij uw verhuurder of de gemeente. Vervolgens kunt u op de website van de Huurcommissie uw huurprijs checken. Op die website staat ook informatie over de manier waarop u een huurverlaging kunt aanvragen.

Let op: dit geldt alleen voor sociale huurwoningen. Een sociale huurwoning is een zelfstandige woning met een huurprijs waarvoor huurtoeslag kan worden verleend. Ook als u zo’n woning van een particuliere verhuurder huurt, gelden deze regels!